بیدادنامه

منم آزاد و هرگز هیچ آزاد چو بنده برنگیرد جور و بیداد. - ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی

بیدادنامه

منم آزاد و هرگز هیچ آزاد چو بنده برنگیرد جور و بیداد. - ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی

رمزگشایی از سخنان اخیر سردار سلیمانی/ ماجرای مهلت خواستن آمریکا از ایران

رمزگشایی از سخنان اخیر سردار سلیمانی/ ماجرای مهلت خواستن آمریکا از ایران

کد خبر: 735033

تاریخ خبر:

رمزگشایی از سخنان اخیر سردار سلیمانی/ ماجرای مهلت خواستن آمریکا از ایران 

آمریکایی‌ها پس از حدود ۹ سال جنایت‌آفرینی در عراق و کشتار مردم بیگناه این کشور، به هیچکدام از اهداف فوق‌الذکر نائل نیامدند و دست از پا درازتر، مجبور به ترک عراق شدند.

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا : سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، پنجشنبه هفته گذشته، در بخشی از سخنانش در یادواره شهدای استان همدان، خطاب به رئیس‌جمهور دیوانه نمای آمریکا گفت که «آقای ترامپ، بپرسید از فرمانده وقت خودتان که چه کسی را به ایران فرستاد، نزد من به عنوان سرباز، نه رئیس جمهور این کشور، که آیا می‌شود به ما مهلت بدهید و از نفوذتان استفاده کنید سربازان ما این چند ماه مورد حمله مجاهدین عراق قرار نگیرند تا ما از عراق خارج شویم!»

اگرچه سرلشکر سلیمانی به سبب رعایت اصل تحفظ از پرداختن به ابعاد بیشتر ماجرای فوق‌الذکر خودداری کرد و صرفا کدی به واشنگتن مخابره کرد تا حساب کار دست رئیس‌جمهور یاوه‌گوی آمریکا بیاید، اما با نگاهی گذرا به سیر شکست‌های مفتضحانه آمریکا در عراق در بین سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۰ می‌توان حدس زد که کدام مقطع مدنظر حاج قاسم بوده است.

عراق کابوسی بدتر از ویتنام برای آمریکایی‌ها

ارتش آمریکا در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۰۳ (۲۹ اسفند ۱۳۸۱) با همراهی ارتش انگلیس و ۲۸ کشور غربی دیگر با وجود مخالفت شورای امنیت سازمان ملل، به عراق حمله کرد. پیش از آغاز این حمله، استراتژیست‌های نظامی پنتاگون پیش‌بینی کرده بودند ارتش آمریکا در کمترین زمان ممکن کار عراق را یکسره خواهد کرد و با هزینه‌ای ناچیز بر این کشور مسلط خواهد شد. اما در عمل اتفاق دیگری رخ داد و کار برای آمریکایی‌ها در عراق به قدری حاد شد که عراق را کابوسی بدتر از ویتنام نامیدند.

اهدافی که آمریکا از تهاجم نظامی به عراق دنبال می‌کرد، عبارت بودند از: ایجاد یک دولت دست نشانده و حافظ منافع آمریکا در عراق، دستیابی به ثروت‌های طبیعی به خصوص منابع نفتی این کشور، ایجاد و استقرار پایگاه‌های نظامی دائمی در عراق، استفاده از عراق برای پیگیری هدف‌های استعماری آمریکا در منطقه از جمله ایجاد مرکزی برای تهدید نظامی ایران و سرانجام تبدیل عراق به کشور دوست و متحد رژیم صهیونیستی.

خسارات آمریکا در عراق

آمریکایی‌ها پس از حدود ۹ سال جنایت‌آفرینی در عراق و کشتار مردم بیگناه این کشور، به هیچکدام از اهداف فوق‌الذکر نائل نیامدند و دست از پا درازتر، مجبور به ترک عراق شدند. بر اساس آماری که خود آمریکایی‌ها ارائه داده‌اند در جریان تجاوز نظامی آمریکا به عراق، حدود ۴۵۰۰ نظامی آمریکایی کشته و ۳۲ هزار نفر از آن‌ها زخمی شدند.

۵۰۰ میلیارد دلار، هزینه‌ای بود که آمریکایی در جریان تجاوز به عراق متحمل شدند؛ البته برخی منابع مستقل در آمریکا هزینه این جنگ را حتی تا ۴ برابر این رقم تخمین زده‌اند. در میانه‌های سال ۲۰۱۱ در شرایطی که آخرین گروه از نظامیان متجاوز آمریکایی در حال ترک عراق – عقب نشینی از عراق – بودند، دفتر بودجه کنگره آمریکا گزارش داد که هزینه سرسام آور جنگ عراق، حجم بدهی‌های آمریکا را به حدود ۱۴ تریلیون دلار رسانده است.

ماجرای سفر وزیر دفاع آمریکا به عمان

آذر ۱۳۸۹ در آخرین ماه‌های حضور نیرو‌های متجاوز آمریکایی در عراق، «رابرت گیتس» وزیر دفاع وقت آمریکا، همزمان با افزایش بی‌سابقه تلفات نظامیان آمریکایی در عراق، عازم مسقط پایتخت عمان شد. در مورد دیدار‌هایی که گیتس در سفر به عمان انجام داد خبری در رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی مخابره نشد، اما شاید بشود حدس زد که دلایل سفر سراسیمه وزیر دفاع وقت آمریکا به عمان در آن مقطع زمانی چه بود.

منبع:میزان

منبع : خبرگزاری برنا

ماهان، طعمه ای جدید برای لغو برجام؟

ماهان، طعمه ای جدید برای لغو برجام؟

ماهان، طعمه ای جدید برای لغو برجام؟

© AFP 2018 / MOHAMMED HUWAIS
گزارش و تحلیل
دریافت لینک کوتاه
مهدیه تاری
263

روز دوشنبه خبرگزاری بیلد با استناد به منابع خود گزارش داد که پرواز هواپیماهای ایرانی از 21 ژانویه 2019 متوقف خواهد شد و این درحالیست که شرکت هواپیمایی ماهان شش بار در هفته از تهران به مونیخ و دوسلدورف پرواز می کند.

بهانه لغو پرواز های ماهان به آلمان ارتباط با بشار اسد رئیس جمهور سوریه و حمل اسلحه به سوریه است.
مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی ماهان بیان داشت که این شرکت 15 سال است که به آلمان پرواز دارد و این سازمان هیچ گزارش و بیانیه ای مبنی بر تحریم این ایرلاین از سوی مسئولان آلمانی دریافت نکرده است.
در بین این ضد و نقیض ها این سوال بروز می کند که چرا آلمان در بحبوحه اوضاع نامناسب خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تصمیم گیری اروپا برای ماندن و ادامه مسیر با ایران چنین تصمیمی گرفته است.
علیرضا اکبری، بنیان‌گذار موسسه پژوهش‌های راهبردی «تصمیم»، دانش‌آموخته صلح‌سازی و حفظ صلح، متخصص امنیت بین‌الملل به این موضوع اشاره می کند که هنوز تاییده و یا تکذیب رسمی از جانب دولت آلمان صورت نگرفته است و توضیح می دهد:
"قبل از هر چیز باید بگویم که اخبار منتشر شده در خبرگزاری بیلد در خصوص تحریم شرکت هوایی ماهان توسط دولت آلمان نه تکذیب و نه تایید شده است. اینکه نماینده وزارت خارجه آلمان چنین اظهاری کرده باشد به سوابق برمی گردد. سابقه این است که ایالات متحده طی سالهای طولانی تلاش و پیگیری زیادی داشته تا ایرلاین های ایرانی هرچه بیشتر محدود شوند. ماهان ایر جزء شرکت های فعال ایرانی ست که شایعاتی در خصوص مالکیت و تابعیت مدیریتی و سهام آن وجود دارد. به هر دلیلی آنرا به سپاه منسوب می کنند اما تاجایی که من اطلاع دارم اینطور نیست. به نظر من به جز هواپیماهای لوجستیکی نیروهای مسلح، هواپیماهای میهنی و غیر نظامی ماموریت های لوجستیکی را انجام نمی دهند و دلیلی ندارد که هواپیمای غیرنظامی و مسافربری ، بخواهند ماموریت نظامی یا لوجستیکی برای پیشتیبانی نیروهای مسلح انجام دهد. نیروهای مسلح خودش هواپیماهای باربری در انواع مختلف دارد و نیروی هوایی ایران یکی از بیشترین هواپیماهای باربری بوئینگ را داشته و در مسیرهایی که مد نظر این اتهامات است حتما هواپیماهای باربری نیروهای مسلح اگر لازم باشد، آمد و شد خواهند کرد. من ندیدم که ماهان را به موضوع واضح و روشنی متهم کرده باشند. عمدتا با استناد به قوانین و مقررات ایالات متحده و یا قطع نامه های تحریمی پیشتر مسیرهایی را برای این شرکت هوایی بسته بودند. اما در داستان اخیر به نظر من مسئله برجام وفشار ایالات متحده در نقطه کانونی قرار دارد."


پس از انتشار خبر ممنوعیت پرواز های ماهان به آلمان ، مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایالات متحده بلافاصله واکنش نشان داده و در توئیتر خود نوشت: " آمریکا از تصمیم آلمان برای رد پرواز های ماهان ایر استقبال می کند. این شرکت هواپیمایی اسلحه و سرباز را به خاور میانه فرستاده و از روحیه بی ثبات کننده ایران در منطقه حمایت می کند. ما از تمامی متحدین خود می خواهیم که از این نمونه پیروی کنند." این کارشناس ادامه میدهد:
"خروج ایالات متحده از برجام یک دلیل عمده داشت و آن فشار بر ایران برای خروج از برجام بود. اگر ایران از برجام در گام بعدی و بعد از ایالات متحده خارج می شد، تمام نیات و اهداف آمریکا برای محاصره کامل ایران به سرعت محقق می شد. برای آنکه طبیعی است با خروج ایران از برجام قطع نامه 2031 ملغی و شش قطع نامه پیشین احیا می شد. در مقطع فعلی در حاشیه متن مناسبات ایران و اروپا داستان سازی زیادی می شود. به طور مثال در بلژیک کسی عکسی از شخصی می گیرد و بلافاصله می گویند که او عکس گرفته که ترور کند و در آخر هم چیزی مشخص نمی شود و یا اینکه اسرائیل بدون دلیل می خواهد مواضع حساس دولت اسد را بمباران کنند، عکس می گیرند که همین الان پرواز ماهان آمد. پرواز ماهان که به صورت قاچاق نمی تواند بیاید. بلکه با برنامه بوده و سازمان هوایی بین المللی از آن مطلع است. مسلم است که چنین هواپیمای بزرگی بدون اطلاع و غیرقانونی پرواز نمی کند. اما اخیرا حادثه ای در آلمان رخ داد: به هر دلیلی فردی را بازداشت کردند و گفتند که او در سازمان اطلاعاتی ارتش آلمان برای یک کشور ثالث جاسوسی می کرده است و آنرا به اسم ایران منسوب کردند. تصور می کنم دو دلیل عمده وجود دارد یکی فشار ایالات متحده که حواشی حول پرونده ایران زیاد شود. داستان هایی که می تواند شک و تردید و اتهام سازی ایجاد کند. تا اگر ایران از برجام به سادگی خارج نشده و تحمل می کند ، دستکم اروپا را از برجام دور کنند. آنهایی که ساختار آمریکا در ذهن آنها اداره می شود فراتر ازدولت و کاخ سفید می دانند که علی رغم ادعاهای ترامپ، برجام یکی از پیچیده ترین توافقات حوزه خلع سلاح در طول هفتاد سال گذشته است.
اعتقاد من بر این است که تحریم ماهان یک موضوع تحریک کننده بیشتر برای ایجاد تنش در روابط ایران و آلمان و همچنین اروپاست و هدفش هم ایجاد فاصله و شکاف بین ایران و سایر اعضای متعهد به برجام است. سرمنشاء آن اهداف سرویس ایالات متحده است و نتیجه مطلوب برای آمریکا این است که منجر به شکاف عمیق تر و محدود کردن و محاصره بیشتر ایران گردد. قاعدتا دولت آلمان باید این موضوع را بداند و طبعا ایران هم خویشتن داری کرده و سعی می کند مسیرهای دیگری را برای ارائه سرویس میهنی به مردم انتخاب کند. اما بعید است که به واسطه و دلیل چنین پرونده هایی اروپا و ایران بخواهند تصمیم مهمی مانند تجدید نظر در برجام داشته باشند."

 

منبع : اسپوتنیک ایران

وحشت و نگرانی اسرائیل از تسلیحات جدید روسی

وحشت و نگرانی اسرائیل از تسلیحات جدید روسی

© Sputnik / Aleksey Danichev
روسیه
دریافت لینک کوتاه


10

روزنامه اسرائیلی " اورشلیم پست" مقاله ای را منتشر کرد که در آن استرس و نگرانی خود را در خصوص تسلیحات جدید روسی نشان می دهد.

به گزارش اسپوتنیک، سخن در خصوص ابزارهای امروزی دفاع ضد موشکی است که شامل مجموعه های اس400 تری اومف و اس 500 پرومتی است ، همچنین صنایع جدید روسی و مجموعه منحصر به فرد " آوانگارد" که قادر است اهداف را در فاصله 10 هزار کیلومتری نابود کند، موشک های جدید مافوق صوت با برد متوسط با پایه زمینی که تا سال 2021 به تسلیحات روسیه ملحق می شوند.
در اسرائیل معتقدند که در اینجا صحبت از " مسابقه تسلیحاتی" و " جنگ سرد" است که در آن اسرائیل مطمئناً کشیده می شود. ضمن اینکه در زمینه مجموعه مافوق صوت " آوانگارد" در مقابل ابزارهای دفاعی مافوق صوت آسیب پذیر نیست و اسرائیل معتقد است که این امر ممکن است مشکل جدی باشد.
در این خبر آمده است: با احتساب اینکه آمریکا و روسیه به طور رسمی از قرارداد مربوط به موشک های با برد متوسط و کوتاه 1987 خارج می شوند، ما ممکن است شاهد مسابقه جدید تسلیحات هسته ای باشیم که در آن اسرائیل دچار فاجعه می شود. این ممکن است خبر بدی برای اسرائیل باشد."

 منبع : اسپوتنیک ایران

آزمایش سامانه دفاع موشکی "ارو 3" اسرائیل

آزمایش سامانه دفاع موشکی "ارو 3" اسرائیل

© Photo / SANA
دریافت لینک کوتاه
116

بر اساس اطلاعیه وزارت جنگ اسرائیل ، این وزارت خانه به همراه آژانس دفاع موشکی آمریکا سامانه " ارو 3" را با موفقیت آزمایش کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری شینهوا،سامانه ارو 3 که قادر است موشک‌های بالستیک را در زمانی که هنوز در جو هستند ردیابی نماید، توسط آمریکا و اسرائیل تولید شده است.
وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد که این آزمایش در مرکز اسرائیل و در ساعت 2:30 نیمه شب به وقت محلی صورت گرفته است.
در بیانیه وزارت جنگ اسرائیل آمده است: وزارت دفاع به همراه آژانس دفاع موشکی آمریکا یک موشک ردیاب ارو 3 را پرتاب کردند و ماموریت با موفقیت انجام شد.
دو آزمایش دیگر در ماه‌های گذشته صورت گرفت که در دقایق آخر لغو شد، یکی از آنها به دلیل خطا در انتقال داده و دیگری به دلیل نگرانیهای امنیتی لغو شدند.
ارو 3 پیشرفته‌ترین سیستم دفاع موشکی اسرائیل است.
این موشک قسمتی از سیستم دفاعی چندلایه اسرائیل است که شامل "گنبد آهنین"، سیستمی که موشک‌های کوتاه برد از غزه را ردیابی می‌کند، "فلاخن داوود" که برای موشک‌های میان برد حزب‌الله لبنان است و ارو 3 که موشک‌های دوربرد بالستیک را ردیابی می‌کند، است.

 منبع : اسپوتنیک ایران

استقرار موشک های آمریکایی در جزایر کوریل؟

جزایر کوریل

استقرار موشک های آمریکایی در جزایر کوریل؟

© Sputnik / Sergei Krasnoukhov
دریافت لینک کوتاه
سیاسی
0  03

ژاپن جزایر کوریل را برای استقرار موشک های آمریکایی ایده آل اعلام کرد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ژاپن بیزنس پرس»،4 جزیره روسی کوریل که ژاپن خواهان دسترسی به آنهاست به لحاظ مقعیت جغرافیایی می تواند جای ایده آلی برای استقرار موشک های آمریکایی باشد.

مهمترین نکته ای که در این رابطه عنوان می شود این است که استقرار سیستم پدافند هوایی در آنجا،دفاع آمریکا و ژاپن در مقابل موشک های بالستیکی کره شمالی را تحکیم می بخشد.

رسانه ژاپنی اعلام می دارد که برای افزایش شانس نابودی موشک بالستیکی، باید آن را در اولین مرحله پرتابش- قبل از جدا شدن کلاهک آن، زد. از اینرو جزایر کوریل بهترین جا برای استقرار سیستم پدافند هوایی آمریکا و ژاپن است.

 منبع : اسپوتنیک ایران