بیدادنامه

منم آزاد و هرگز هیچ آزاد چو بنده برنگیرد جور و بیداد. - ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی

بیدادنامه

منم آزاد و هرگز هیچ آزاد چو بنده برنگیرد جور و بیداد. - ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی

پاپ فرانسیس کشتار مردم غزه را محکوم کرد

کد خبر: ۱۱۱۷۷۷
تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۰
پاپ فرانسیس کشتار مردم غزه را محکوم کرد
رهبر کاتولیک‌های جهان کشتار مردم غزه به دست سربازان صهیونیست را محکوم کرد.
در پی حمله نظامیان صهیونیست به تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم غزه در روز دوشنبه و کشته شدن ۶۰ تن، پاپ فرانسیس این اقدام اسراییل را محکوم کرد.

پاپ ضمن محکوم کردن این کشتار گفت: کشتن انسان‌ها تنها باعث ایجاد خشونت بیشتر می‌شود. وی از طرف‌های درگیر در مناقشه خاورمیانه خواست هرچه زودتر گفتگو و مذاکره را آغاز کنند.

رهبر کاتولیک‌های جهان افزود: من تاسف خود را از کشته شدن تعداد زیادی از مردم غزه اعلام کرده و با بازماندگان و مجروحان اعلام همدردی می‌نمایم؛ باز هم تاکید می‌کنم که کشتار و خشونت هیچگاه راه‌حل رسیدن به صلح نخواهد بود. پاپ که در کنار جمعی از سربازان لهستانی بازمانده از جنگ جهانی دوم سخن می‌گفت تصریح کرد ما هیچگاه از تاریخ درس نمی‌گیریم؛ خشونت راه رسیدن به صلح نیست.

رزمایش پاییزه ناتو، نمایش توانایی مقابله با روسیه است

رزمایش پاییزه ناتو، نمایش توانایی مقابله با روسیه است

رزمایش پاییزه ناتو، نمایش توانایی مقابله با روسیه است

© AFP 2018 / Petras Malukas
آمریکا
دریافت لینک کوتاه
0 12

رزمایش های گسترده ناتو Trident Juncture 18 با شرکت ۴۰ هزار نظامی قرار است در پاییز سال جاری امکانات و توانایی های اتحادیه را برای مقابله با روسیه به نمایش بگذارد.

به گزارش اسپوتنیک، کرتیس اسکاپاروتی رئیس نیروهای متحد ناتو در اروپا در این خصوص اطلاع داد.
اوایل ماه مارس فرماندهی ناوگان دریایی آمریکا ژنرال رابرت نلر اطلاع داده بود که کشورهای ناتو در ماه اکتبر سال ۲۰۱۸ رزمایش های گسترده ای را در مرزهای روسیه انجام می دهند که در آن ۴۵ هزار نیرو حضور خواهند داشت.
وی به خبرنگاران اطلاع داد: « این بخشی از مقاومت ما در مقابل روسیه است. این نمایش توانایی های ماست و پیامی در ارتباط با مقاومت ماست… این رزمایش در برنامه های دفاعی متمرکز شده است.»

اروپا راه فرار از تحریم های آمریکا علیه ایران را یافت

اروپا راه فرار از تحریم های آمریکا علیه ایران را یافت

اروپا راه فرار از تحریم های آمریکا علیه ایران را یافت

© AFP 2018 / John Thys
جهان
دریافت لینک کوتاه
0 80

کمیسیون اروپا می تواند از قوانین ۲۰ سال پیشی که بدون نیاز باقی مانده اند، در خصوص دفاع از اجرای تحریم های آمریکا استفاده کند.

به گزارش اسپوتنیک، روز چهارشنبه دی دبلیو در این خصوص اطلاع داد.
کمیسار اتحادیه اروپا در امور داخلی و مسائل مهاجرت دیمیتریس آوراموپولس بیان داشت: « اگر لازم باشد ما آماده ایم.»
با کمک این قوانین کمپانی های بلوکه شده اروپایی حق دارند تحریم های آمریکایی را در خصوص ایران اجرا نکنند. برای آنکه تجارت در پی این تحریم ها ممکن است آسیب ببیند. این قانون در سال ۱۹۹۶ در زمینه تقاضاها حول تحریم آمریکا علیه کوبا، ایران و لیبی تصویب شد اما از آن استفاده نشد.

در تاریخ 8 می، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خبر خروج واشنگتن از توافقنامه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام نمود. این توافقنامه موجب محدودیت در فعالیت های هسته ای ایران و جلوگیری از اقدامات یکجانبه آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا در تحریم های یک طرفه می باشد.
به عقیده رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، برنامه جامع اقدام مشترک با ایران، با امکان دور زدن تحریم ها توانایی ساخت بمب هسته ای را برای تهران فراهم می کند. در عین حال ایشان به انعقاد توافق نامه جدیدی نیز اشاره نمود.
روسای جمهور بریتانیا، آلمان و فرانسه، ترزا می، آنگلا مرکل و امانوئل ماکرون خواهان اجرای برجام توسط طرفهای توافقنامه شدند. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران اعلام نمود که تهران همچنان به تعهدات خود در قالب برجام ادامه می دهد و به تعهدات خود عمل خواهد نمود

آمریکا با خروج از برجام منزوی می شود

آمریکا با خروج از برجام منزوی می شود

آمریکا با خروج از برجام منزوی می شود

© AP Photo / J. Scott Applewhite
جهان
دریافت لینک کوتاه
0 110

نانسی پلوسی: ترامپ با خروج از توافق هسته ای با ایران باعث انزوای آمریکا در عرصه جهانی می شود.

به گزارش اسپوتنیک، نانسی پلوسی، رهبر دمکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا در مورد خروج ترامپ از برجام گفت: ترامپ با خروج از توافق هسته ای با ایران باعث انزوای آمریکا در عرصه جهانی می شود.

او با انتقاد شدید از خروج این کشور از برجام ادامه داد: برجام یکی از دستاوردهای بزرگ دیپلماتیک و نتیجه دیپلماسی استادانه است. نزدیک به 60 درصد مردم آمریکا مطابق با نظرسنجی های انجام شده، مخالف با خروج از برجام هستند، کارشناسان، دیپلمات ها و فیزیکدانان برجسته هسته‌ای برنده جایزه نوبل اتفاق نظر داشتند که برجام باید الگویی برای توافق‌های آینده در زمینه عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای باشد. اقدام خطرناک ترامپ، آمریکا را در برابر ایران منزوی می‌کند، اعتبار بین‌المللی ما را طی برهه حساس مرتبط با مسئله کره شمالی خدشه‌دار کرده و تهدید فاجعه‌بار یک ایران هسته‌ای را زنده می‌کند.

وی از تصمیم های شتابزده و فاقد حس مسئولیت دونالد ترامپ انتقاد کرد و آنها را مغایر با ادعای رهبری جهانی دانست.

انتقال سفارت، حمام خون، و ویرانگری‌های دونالد ترامپ

کد خبر: ۱۱۱۷۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۲
 
اروپا سکوتش را بشکند؛


انتقال سفارت، حمام خون، و ویرانگری‌های دونالد ترامپ

آن‌چه از نوار غزه به دنیای خارج مخابره می‌شود، فراتر از عکس‌های خبری است. این‌ها نشان‌دهنده خطری هستند که در قدرت خشم‌آلود سیاستمداری مانند دونالد ترامپ ریشه دارند.
انتقال سفارت، حمام خون، و ویرانگری‌های دونالد ترامپ
 

صبا ایران به نقل از پارسینه:

عملی شدن تصمیم دونالد ترامپ در انتقال سفارت ایالات متحده به قدس شرقی با واکنش‌های گسترده جهانی، حتی در میان متحدان اروپایی آن رو به رو شد. کشته و زخمی شدن صدها فلسطینی در این روز باعث شد تا تصویر شادی در قدس اشغالی غم‌انگیزتر و بی‌رحمانه‌تر هم به نظر برسد. اینس پل، سردبیر «دویچه وله» آلمان در تفسیری به یکه تازی آمریکا و سکوت اروپا پرداخته است. او می نویسد: 
 
چه انگیزه‌ای سبب می‌شود که ترامپ دستور دهد درست در هفتادمین سالگرد تاراندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌های امروز اسرائیل، گشایش سفارتخانه آمریکا به صورت نمادین جشن گرفته شود؟ ساختمانی که نیمی از آن در اورشلیم شرقی قرار دارد؛ در همان منطقه‌ای که در صورت تشکیل دو دولت مستقل، مقر دولت فلسطینی‌ها خواهد بود.

این یک سیلی دیپلماتیک به صورت بسیاری از فلسطینی‌هاست، که البته هیچ‌گونه اعتراض خشونت‌آمیزی را توجیه نمی‌کند. اما تا حدودی چنین اعتراضاتی را آگاهانه تحریک می‌کند و به جان می‌خرد که باعث و بانی آن در پیامد‌ها سهیم باشد. به همین دلیل دونالد ترامپ هم در قبال کشته‌ها و مجروحان زیادی مسئول است.

این مرد چه انگیزه‌ای دارد؟

چه انگیزه‌ای سبب می‌شود که این مرد توافق اتمی با ایران که با مشقت فراوان به دست آمده را با یک امضا نابود کند، بدون این‌که با شرکای خود در اروپا مشورت و گام‌های بعدی را هماهنگ کند؟ و با این اقدام وخامتی دیگر در خاورمیانه را دست‌کم باعث شود؟ و همزمان نظم مسالمت‌آمیزی که از ۷۰ سال پیش با اروپا و در اروپا برقرار است را دچار بحرانی حیاتی کند؟

چه انگیزه‌ای سبب می‌شود که این مرد آن‌گونه که برمی‌آید، از هر وسیله‌ای استفاده می‌کند که دستاورد‌های سلف خود را نابود کند، بدون این‌که برای پس از ویرانی برنامه‌ای داشته باشد؟

دونالد ترامپ پیشتر هرگز به عنوان سیاستمداری برآمده از انتخاباتی دموکراتیک فعالیت نکرده است. او در فضایی که از بده بستان‌ها، از تلاش‌های طاقت‌فرسا برای رسیدن به سازش، از سبک‌وسنگین کردن مزایا و معایب تشکیل شده نبالیده است؛ فضایی که در شرایط خوب همواره پیامد‌های عمل سیاسی را از نظر دور نمی‌دارد – حتی پیامد‌های درازمدت را.

کافی است به نماد‌های قدرت او که خود آن‌ها را برگزیده، نگاه کنیم. نام او که به خطی طلایی‌رنگ بر برج‌ها نقش بسته و قرار است القا کند: ببینید، من بر فراز همه پرواز می‌کنم، و هر کاری بخواهم، می‌توانم بکنم؛ و انگیزه اصلی اعمال او را برملا می‌کند که نه شعار «نخست آمریکا»، بلکه «نخست دونالد ترامپ» است.

او هیچ طرح بدیلی ندارد

این شناخت، یافته‌ای تازه نیست. در این روزها، اما نیروی ویرانگر این مرد نمایان شده است. دونالد ترامپ هیچ طرح بدیل سازنده‌ای ندارد. او به عواقب کار‌های خود که شاید ۴ یا ۸ سال دیگر پدیدار شوند، نمی‌اندیشد. برای او مهم نیست که تصمیمات و حملات لفظی او چه تأثیری بر کشور‌های خارج از ایالات متحده می‌گذارد.

او قدرت‌نمایی می‌کند، چون توان آن را دارد. در هر شرایطی هم به این فکر است که تا حد امکان توجه جلب کند؛ و ساده‌ترین راه جلب توجه این است که در نهایت اعتماد به نفس، همه چیزرا نابود کنی.

به همین دلیل است که او درست در چنین روزی سفارت‌خانه آمریکا را به نقطه‌ای دیگر منتقل می‌کند؛ و به همین دلیل است که توافق هسته‌ای با ایران را نابود می‌کند، بدون این‌که بداند پس از آن چه باید کرد.

آلمان و اروپا، بیدار شوید!

این موضوع برای آلمان و اروپا دست‌کم به این معنی است که زمان بیداری آن‌ها فرا رسیده است: ۷ دهه پس از پایان جنگ جهانی دوم، اروپا راهی جز بلوغ ندارد. مسئولیت‌پذیری در عرصه سیاست خارجی و امنیتی بخشی از فرایند این بلوغ است. زمان آن رسیده که آلمان با خود صادق باشد و سرمایه‌گذاری در ارتش را از سر بگیرد. حتی اگر تا امروز بسیاری تنها به ارتشی در آلمان راضی بودند که فقط تا حدودی آمادگی دفاعی دارد.

بریتانیایی‌ها باید گذشته از برگزیت تصمیم بگیرند که چطور می‌خواهند در عرصه امنیتی و دفاعی با فرانسه و آلمان همکاری کنند؛ و مهم‌تر از همه، اروپا باید راهی برای توقف زوال از درون بیابد و در گامی بلندپروازانه، مختصات جامعه آینده را تبیین کند.

این راه مملو از چالش‌های بزرگ و بسیاری پیشامد‌های غیرقابل پیش‌بینی است. اما در یک مورد تردیدی نیست: به کشوری که مردی، چون دونالد ترامپ در رأس آن قرار گرفته است، نه تنها دیگر نمی‌توان اطمینان کرد، بلکه اطمینان کردن جایز نیست.

تصاویری که این روز‌ها از باریکه غزه مخابره می‌شوند، گواهی غم‌انگیز هستند بر ناگزیری وضعیتی حیاتی.